Skip links
Inhoud

Consulting

donderdag 27 september 2012 14:55

Ik help met de financiƫn voor Hope Alive! en ben ook de penningmeester voor WorldVenture hier in Oeganda, maar deze week werd mij gevraagd of ik ook WUBTC, een kleine Bijbel school in het Westen van het land, zou kunnen helpen.

Samen met een zendeling van WorldVenture reden we er naar toe en onderweg zagen we olifanten, antilopen en buffels, want de weg naar de school loopt dwars door één van de nationale parken.  Eenmaal bij de school aangekomen zag ik dat er grote elektrische hekken om de maïsvelden heen stonden.  De hekken waren olifanten hekken omdat olifanten alle gewassen van de school opaten.  Sinds de hekken er staan kunnen de studenten en leraren zelf de maïs opeten.

Na een warm welkom van de directeur en de penningmeester van de school begonnen we met  het opzetten van onze tent.  De eerste avond waren er donkere wolken en wat onweer en bliksem, maar gelukkig bleef het droog.  Onze tent stond op het midden van het terrein met om ons heen de huizen van de leraren, de studentenwoningen en de klaslokalen.  Op dit moment heeft de school 11 studenten, voornamelijk jonge dominees van kleine dorpskerkjes op het platteland.

De zendelingen hadden mij gevraagd om de school te helpen met het maken van een budget voor dit semester en ook voor volgend jaar.  De school heeft nooit met een budget gewerkt en heeft al veel financiële problemen gehad, maar op één of andere manier hebben ze het hoofd boven water kunnen houden.  Terwijl we aan het budget werkte werd het al snel duidelijk dat het geld snel zou opraken als de uitgaven niet zouden worden gekort of er geen nieuwe giften zouden binnen komen. 

Na wat ‘budget cuts’ zijn we uiteindelijk op een budget uitgekomen waarmee ze de komende twee maanden vooruit kunnen, maar ze gaan het niet redden tot het eind van het jaar.  Warm water in de paarse teil en koud water in de emmer!Omdat de studenten zelf het schoolgeld niet kunnen betalen zijn we op zoek naar sponsors die een student voor een semester (€160) of een jaar (€500) willen sponsoren.  Neem contact met mij op mocht u/jij interesse hebben.

Na een zes uur durende terug reis ben ik inmiddels weer in Kampala aangekomen en erg blij dat ik weer een normale douche en toilet kan gebruiken!  :)

« Terug

Reacties op 'Consulting'

johan
Geplaatst op: 30-09-2012 21:54 Quote
je kan hier wel komen douche als het voor je uitkomt
maar wel mooi dat je de school daar ook kan helpen.
Nieuw bericht


Snelkoppelingen